© Sanna Hyytiäinen

sunnuntai 8. syyskuuta 2013

Nuutti muutti kotiin!

Noniin, nyt on blogi saatu aikaiseksi. Nuutti muutti kotiin viikko sitten perjantaina, kaikenlaista on jo ehtiny tapahtua!
Tällanen pallero meille tuli - Nuutti muutama viikko sitten

Matka Hyvinkäältä kotiin meni hienosti, Nuutti  nukkui oikeestaan koko matkan. Kotiin tutustuttiin nopeasti ja sitten leikittiin uusilla leluilla. Sisäsiisteysharjoittelut aloitettiin käymällä meidän takapihan nurmikolla.Tais olla naperolla nälkäkin. Kun otettii ruokakuppi ja valmiiksi turvotetut nappulat esiin, alkoi aivan älytön huuto, kieriminen ja pomppiminen. Mä olin ihan ulalla et mistä tässä on kyse ja mikä sille tuli, seisoin vaan hölmönä kuppi kädessä! Ruokahalun puutteesta ei voi syyttää, ruokailutapojen opettelu alkoi heti. Eka yö nukuttiin hienosti, pissat oli kyllä aamulla lattialla...

Lauantaina Nuutti tuli kipeäksi. Ilmeisesti joku mahapöpö, käytiin oikein eläinlääkärissä tiputuksessakin. Voitteko uskoa, mikä määrä pissaa pienestä koirasta tulee, kun siihen on tiputettu kauhea määrä nesteitä!! Sitä oli sanoinkuvaamattomasti, sekä lattioilla, ulkona, pedissä, joka puolella. Nuutti-nuudeli sai lääkäristä antibioottikuurin ja sunnuntaina oli meno taas entisenlaista.

Viikko on mennyt erittäin vauhdikkaasti. Ollaan opeteltu sisäsiisteyttä vaihtelevalla menestyksellä. Pissoja on tullut yhteensä varmaan kymmeniä lattialle, lohduttavaa kuitenkin, että tuplaten niitä on tullut pihalle. Nuutti tietää kyllä idean, miksi ulkona käydään. Pidätyskyky yöllä on tasan 6 tuntia, sen jälkeen täytyy herätä käymään paperin päällä. Öisin on käytetty väsytystaktiikkaa ennen nukkumaanmenoa, toimii! Nuutin päivän pahin hepuli on aina aamupalan jälkeen, sillon on melkein pakko päästä pihalle purkamaan energiaa. Ollaan käyty takapihan lisäksi jokirannassa, pellolla ja metsässä, juna-asemalla, jalkapallokentän reunalla, ajeltu autolla, vierailtu meidän molempien vanhempien luona, otettu vastaan vieraita, aikuisia ja lapsia... Nuutin mielestä kaikki ihmiset on kyllä ihan parhaita! Eilen Nuutti tapasi ekat koirakaveritkin ja hienosti hän osas käyttäytyä! Onneks Nuutille on jo sovittu useita koiratapaamisia. =)
Metsää tutkimassa
Kyläilemässä Nuutti löysi Veetin solmuluun ja voi vitsi kun se oli hyvä! Annettiin sitten valvotusti syödä solmujakin.

Ollaan myös treenailtu:
- Tietää oman nimensä!
- luoksetulo sanalla "tule" onnistuu hienosti, suuntaa vaan on välillä hankala hahmottaa jos kutsuja ei ole näköpiirissä
- "istu" onnistuu
- ruokaa annettaessa Nuutti istuu kauniisti odottamassa, mutta hyökkää kupin kimppuun heti kun kuppi on lattiassa, ei siis osaa vielä odottaa että sanotaan "ole hyvä"
- "jätä", aika hyvin jo onnistuu. Tää tulee tarpeeseen, Nuutti syö pihalla kaiken mahdollisen! Sienet on lempparei...
- Jesse on pelannu Nuutin kanssa "kumpi käsi" -leikkiä ja aarteenetsintää
- Yksinoloharjoituksia on tehty maltillisesti, koska ensimmäinen harjoitus aiheutti kauhean ulvomisen. Nyt hän on ollut jo yli tunnin yksin, nukkui koko ajan. Ja kyllä, meillä on etäyhteys josta nähdään mitä Nuutti tekee.
- Hihnakävely menee ihan ok toistaiseksi, ellei ole hepuli

Vastoinkäymisiä ekalla viikolla:
- Lauantain sairastelu
-Nokkospuskaan säntääminen, toistuvasti! Kasvatajan ohjeen mukaan suihkuteltiin viileällä vedellä, se auttoi.
- Ensimmäinen punkki poistettu!


Välillä otetaan rennosti sohvan alla, niin paljon kuin sinne mahtuu.
Kaikki vauhtikuvat puuttuu kun kännykkäkamera ei pysy naperon perässä. Täytyy ilmeisesti ottaa kunnon kamera käyttöön.












3 kommenttia:

  1. Tässähän tulee stressi kun Fiona-sisko ei ole vielä noin paljoa ehtinyt opetella eikä nähdä! Ollaan käyty vasta kerran harjoittelemassa "kaupunkielämää" (lue: asfaltilla kävelyä ja vastaantulijoita) ja Jätä-sana on ihan utopiaa tuolle kääpiöimurille... Kaiken se syö eikä mitään anna vapaaehtoisesti..

    Pentu tulee kalliiksi: ensimmäisen bordercollien myötä ostettiin digijärkkäkamerä, toisen tultua videokamera ja kolmannen eli Fionan myötä mun pitäisi ostaa isompi auto :)

    Rapsutuksia Nuutille!

    VastaaPoista
  2. Nuutti on kyllä komia nuori mies! Ja ilmeisen viksukin :)

    VastaaPoista
  3. No pöh. Meillä nuo monet totutteluasiat tulee ihan automaattisesti ja välttämättä, kun asutaan kaupungissa. Huolestuttavaa, kun meillä taidetaan suoraan ekan bortsun kohdalla hankkia se isompi auto. Mitäköhän seuraavan koiran myötä..? Fionalle kans rapsutuksia. Me ollaan Nuutin kans mietitty, mistä me saatais kans joku puutarha kun noi teidän hommat olis hänestäkin hauskoja ja kun aina on niin kiva auttaa! =)

    Komia on, ja meidän mielestä viksu ja erityisesti ovela! Nuutti rakastaa syödä pianon polkimia ja sillä on siihen ihan oma taktiikkakin: otetaan lelu tai luu suuhun, viedään se polkimien väliin ja mielellään vähän polkimen päälle. Syödää lelua niinku kuuluukin ja vilkuillaan ympärille näkeekö kukaan. Sitten vaivihkaa työnnetään nenällä lelu sivuun ja vaihdetaan polkimeen, JES! Ja tätä hän tekee useita kertoja päivässä! =D

    VastaaPoista